Gerçekleştirilen 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin kararlı duruşu ve aziz milletin onurlu mücadelesinin hain geceye damgasını vurduğunu, gözlerini aziz vatanın her bir karışına çeviren güçlerin ise yaptıkları tüm planlara, hesaplara ve operasyonlara rağmen geçmişte olduğu gibi yine bir kahramanlık destanıyla bozguna uğratıldığını söyledi. Yüzlerce şehit ve gazinin olduğu bu hain gecede devlet ve milletin adeta kenetlenerek tek yumruk haline geldiğini ifade eden Alkan, “Hiçbir suretle Türkiye Cumhuriyeti’nin parçalanamayacağı ve milletimizin bölünemeyeceği mesajı tüm dünyaya çok açık bir şekilde verilmiştir” dedi.

Ülkenin tüm şehirlerinde vatandaşların tek yumruk ve yekvücut olarak milli bir şuurla birleştiğine dikkat çeken Alkan, “Türk Milleti atalarının mirasına sahip çıkarak ülkemizi bertaraf etmeye yeltenenlere, her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin önünü kesmek isteyenlere karşı sert bir şekilde cevap vermiştir.

Yaşanan hain kalkışma sonrasında bilimin, Ar-Ge’nin yapıldığı ve en önemlisi nitelikli insan gücünün yetiştirildiği en üst konumdaki eğitim kurumları olarak yükümüzün ne kadar ağır ve sorumluluğumuzun ne kadar çok olduğunun bilincindeyiz. Bizlere düşen görev; ülkemizin gelişimine katma değer sağlayacak ürünler üretmek, bilgi birikimini milli ve manevi değerleri uğruna kullanacak ve “Yerli ve Milli” olma düsturuyla ülkemize katkı sağlayacak nesillere öncülük etmektir.

Şüphesiz yaşanan bu olaylar karşısında metanetimizi koruyarak birbirimize daha da sıkı kenetlenmemiz, geçmişte olduğu gibi bundan sonrası için tek yürek hareket ederek ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu devam ettirme kararlılığında olmalıyız. Bizler canları pahasına bu vatan topraklarını İslamiyet’i, kardeşliği ve demokrasiyi iliklerine kadar benimsemiş olan Türk Milletinin vazgeçilmezi olduğunu tüm dünyaya haykırmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim