Türk-İş İl Temsilciliği’ne bağlı sendika başkanları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Sendika başkanları CHP’ye “geçmiş olsun” dileklerini ileterek teröre karşı birlik ve berberlik mesajı da verdi.
Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman ve sendika başkanları CHP ziyaretlerinde İl Başkanı Hasan Suvacı ile görüştü. Türk-İş İl Temsilcisi Kahraman yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan silahlı saldırı nedeniyle partililere “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Darbe girişimi sonrası aldığı tavır nedeniyle bazı kesimlerin hedefi haline gelen Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun ülkenin zor sürecinde birlik beraberlikten yana aldığı tavır ve dik duruşu nedeniyle kutlayan Kahraman, söz konusu vatan olduğunda Türk bayrağı altında kenetlenerek şahadet şerbeti içmeye her zaman hazır olduklarını, Türk-İş olarak her zaman demokrasinin ve milletin yanında olduklarını bildirdi.
Belediye-İş Şube Başkanı Mehmet Şen de Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınayarak terörün her türlüsüne karşı olduklarını, saldırıların demokrasi ve Türk milletine yapıldığını ve bu hainlerin ülkenin birlik beraberliğini bozamayacağını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise böyle zor bir dönemde TBMM’nin kapalı olmaması gerektiğine inandığını vurguladı. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının hedefinin aslında Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek Türk milletinin 15 Temmuz’da demokrasiye bir kez daha sahip çıkarak destek yazdığını bildiren Suvacı, sağlanan birlikteliğin birilerini rahatsız ettiğini, böyle bir dönemde TBMM’nin açılarak kurulacak bir milli mutabakat hükümeti sayesinde tüm sorunların birlikte üstesinden gelinebileceğine inandığını sözlerine ekledi.
(Esra ESEN) 
Editör: TE Bilisim