Türk Tayyare Cemiyeti'nin adının 1935 yılında genel kurul kararıyla "Türk Hava Kurumu olarak değiştirildiğini kaydeden Öztuna, kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“23 Nisan 1926’da Türk havacılığının ihtiyacı olan teknik personelin eğitilmesi amacıyla Tayyare Makinist Mektebi açılmıştır. Kurtuluş Savaşı’ndan yeni çıkmış yorgun ve yoksul Türk halkı o tarihlerde 10 yıl içinde 351 uçak satın alarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışlamıştır.

1985 yılında havadan yangın söndürme faaliyetleri, 1986 yılında kurulan Gökçen Havacılıkta Uçak Bakım Onarım Merkezi, hava taksi, hava ambulans hizmetleri ile devam etmekte olup; ayrıca çeşitli illerimizdeki eğitim merkezlerinde model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, planör vb. kurslar gençlerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

2011 yılında kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi toplam 3 şehirde 4 fakülte, 2 yüksekokul, 3 enstitü ile havacılık alanında ihtiyaç duyulan nitelikli personel ihtiyacını karşılamak üzere eğitim öğretimine devam etmektedir.

Yüce Türk halkımızın katkısıyla nice 93 yıllara kavuşmamız dileğiyle halen Suriye'de bu vatanı, milleti bölmek isteyen ve bölemeyecek olan paçavralarla mücadele eden kahraman Mehmetlerimizin, Mehmetçiklerimizin, kınalı kuzularımızın Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim