MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Kaan Uz, İl Başkan Yardımcısı Ömer Kaşık ile partililerin de yer aldığı ziyarette MHP Adayı Kenan Şahin, Müze Müdürü Metin Çakar ile görüştü. Müze çalışanlarıyla tanışarak hal-hatır soran MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, müzeyi gezdi.

Çorum’un tarihi bir geçmişe sahip kent olduğunu hatırlatan Kenan Şahin, özellikle de Hitit medeniyetinin beşiği olan Çorum'un turizm gelirleri noktasında bugüne kadar hak ettiğini alamadığını ifade etti. Bacasız fabrika olarak bilinen Turizm sektöründe Çorum'un hak ettiği alması noktasında kentin bir bütün olarak tüm katmanlarının ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Kenan Şahin, Çorum Belediyesi'nin de lokomotif görevini üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Belediye başkanlığı görevinin kendisine verilmesi halinde Çorum'u tüm alanlarda olduğu gibi turizm konusunda da çok daha ile noktalara getirmek için gece-gündüz demeden çalışacağının sözünü veren Şahin, “Çorum, Hattuşası, Alacanöyük'ü, Şapinuvası, müzesi, kalesiyle ve tarihi mekanlarıyla adete tarih ve kültür şehri. Bize düşen bu potansiyeli iyi tanıtmaktır. Bunun için de inşallah o görev bize verilirse elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Çorum Müzesi Müdürü Arkeolog Metin Çakar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin'e başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim