41. Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Milletvekili Ceylan, dünyanın en önemli sektörlerinden birisi olan turizmin ‘bacasız sanayi’ olduğunu belirterek, Çorum'un da turizm açısından geleceğinin oldukça parlak bir il olduğunu kaydetti.

Ceylan, “sahip olduğu medeniyet birikimi, kültürel mirası ve doğal zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Çorum, gerek dünya gerekse ülkemiz çapında düşünüldüğünde mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir” ifadesini kullandı.

Milletvekili Ceylan, Dünya Miras Listesi hakkında bilgiler vererek, Hititlerin Başkenti Çorum'un, Boğazköy (Hattuşaş) ile 13 önemli miras arasında bulunduğunu, bunun kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

Ceylan, öncelikle Çorumluların kendi zenginliklerinin farkına varmasını ve bu zenginlikleri dünyaya tanıtmak için gerekli gayreti göstermesini istedi.

Alacahöyük Müzesi, Alacahöyük Ören Yeri, Boğazköy Müzesi, Hattuşa Örenyeri, Çorum Müzesi, Çorum Saat Kulesi, Belediye Binası, Çorum Ulu Camii, Hıdırlık Camii, Sanat Sokağı, Sıklık Tabiat Parkı, İsmet Eker Kırsal Yaşam ve Tarım Müzesi, Çatak Tabiat Parkı, Çorum Kalesi, Velipaşa Konağı Çevresi ve Velipaşa Hanı gibi daha birçok turizm değerine sahip olduğumuzun altını çizen Ceylan, bu değerleri tanıtmak, ilimizin turizm sektöründen gereken payı almasını sağlamak için bir dizi çalışma yaptıklarını kaydetti.

Çorum'un inanç turizmi, av turizmi, kaplıca turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi açısından da ön plana çıkabileceğini anlatan Ceylan, bu kapsamda tüm Çorumlulara görev düştüğünü ifade etti.

Ceylan, Boğazkale İlçesi'nde hayata geçirilen Hitit Köyü projesinden de bahsederek, Hititleri tanıtmak ve turistleri bu bölgeye çekmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini bildirdi.

Çorum’un gerekli turistik değer ve potansiyeli taşıdığını herkesin kabul ettiğini belirten Ceylan, Çorum’daki bu değerlerden en iyi girdiyi sağlayabilmek için planlı bir çalışma yapılması ve bunda da sürekliliğin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Ceylan, "Hitit medeniyeti ve Hititlere ait şehirler ve kalıntılar herkes tarafından bilinmektedir. Çorum’da bulunan müze ve ören yerleri bakanlığımız imkanları ile iyileştirilmiş ülkemizin gözde mekanları arasında yer alması için önemli çalışmalar yapılarak turizmin hizmetine sunulmuştur.

Turizmde hızlı bir şekilde yol almamız gerektiğinin farkındayız. Hak ettiğimiz yere en kısa zamanda ve en hızlı şekilde geleceğimize olan inancımı belirtir, 41. Turizm Haftasının ilimiz ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim