Çorum Belediyesi'nin kardeş şehirleri arasında yer alan Tunus'un Beja şehrinin temsilcilerinin Çorum ziyareti sona erdi.
Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui ve beraberindeki teknik heyeti Tunus'a uğurlamadan önce eşi Hatice Külcü ile birlikte heyet onuruna bir akşam yemeği veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye ve Tunus'un yüzyıllar öncesine dayanan köklü bağları olduğunu vurguladı.
Barbaros Hayreddin Paşa ile başlayan Türkiye-Tunus dostluğunun yaklaşık 500 yıldan beri devam ettiğinin altını çizen Başkan Külcü, " Kardeş şehrimiz Beja Belediyesi heyetini Çorum'da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Beja heyeti ile belediyecilik yönetiminin tüm alanları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk" dedi.
 Tunus ve Türkiye ilişkilerinin her dönemde iyi olduğunu, ama özellikle son yıllarda daha da güçlendiğini belirten Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui ise yaptığı konuşmada Çorum'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çorum Belediyesi’nin hizmetlerinin ve yapılan çalışmaların kendilerini çok etkilediğini belirten Arfoui, "Belediye, Çorum halkına gerçekten çok yüksek kalitede hizmet veriyor. Biz bu ziyaretten çok faydalandık. Kardeş şehir olarak biz de bu tür işleri Beja’da yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu dönemde Kardeş şehrimiz Çorum’un da bizlere destek olması bizi çok mutlu edecek. Bizlerden yakın ilgisini eksik etmeyen Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü ve bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.






(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim