Başkan Gür, “Enflasyonla Topyekün Mücadele kampanyasını adeta kâr kampanyasına çevirdiler. Zaten bu mücadele kampanyası başlamadan önce tüm ürünlere yüzde 50'nin üzerinde zam yapılmıştı. Şimdi yalnızca belli başlı ürünlere yüzde 10 indirim yapmak yeterli değil. Tüm ürünlerde indirime gidilmeli. Satılmayan ürünlere indirim kampanyası ile müşteri çekme tekniği uygulamak doğru değil” diyerek, bu arada döviz kurlarının düşmesine de ayrıca dikkat çekti.

Döviz kurlarının yükselişi ile birlikte ürünlerine jet hızıyla zam yapanların döviz düştüğü zaman aynı hızla indirime gitmediğini ifade eden Recep Gür, “Dövizin ateşinin yükseldiği dönemde tüm ürünlere jet hızıyla yüzde 50 zam yapanların döviz düşünce indirim yapmak için neyi beklediğini anlamış değiliz. Maliyetleri bahane ederek zam üstüne zam yapanlar şimdi indirim için neden aynı şekilde acele etmiyor?” diye konuştu.

Kimsenin enflasyonla mücadele üzerinden menfaat sağlamaması gerektiğine vurgu yapan Gür, “Enflasyonla gerçekten mücadele etmek için tüm ürünlerde indirim yapılmalıdır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim