Çorum Barosu yönetici ve üyeleri, Adalet Sarayı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Törene Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar ve Baro yönetiminin yanı sıra avukatlar ve yargı mensupları katıldı.

Adliye önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra ise Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar bir açıklama yaptı.

Çorum Barosu'nun 13 Ocak 1952 tarihinde 15 avukat tarafından kurulduğunu, bugün ise stajyerlerle birlikte 400 üyeyi aşan sayıya ulaştığını açıklayan Av. Kenan Yaşar, “Çorum Barosu bugün büyük bir ailedir” dedi.

5 Nisan tarihinin ilk kez 1958 yılında İzmir’de ülke genelindeki barolardan gelen temsilcilerin yaptığı ve “Türkiye Avukatlar Birliği” statüsünün hazırlanması toplantısında önerilen Avukatlar Günü kutlanmasını teklifinin kabul edilmesi ile kutlanmaya başladığını, ayrıca 1987 yılında Tekirdağ’da yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda da 5 Nisan’ın Avukatlar Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini dile getiren Yaşar konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi: “Ben de bu vesile ile cübbesini taşımaktan onur duyduğum avukatlık mesleğinin tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Tüm avukatlar sorumluluklarının bilincindedir”

Baro Başkanı Kenan Yaşar daha sonra katılımcılara da teşekkür etti. Avukatlar Günü kapsamında daha sonra ise Çorum Barosu Hizmet Binası’na geçen meslek mensupları buradaki müzik dinletisi ve kokteyl ile kutlamaları bitirdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim