Çorum Valiliği’nin eski İl Emniyet Müdürlüğü binasında İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bazı birimlerinin görev yaptığını dile getiren Çam, binada yemekhane bulunmadığını ve personelin yürüyerek Valilik binasına gidip yemek yediğini belirtti. Dinlenme ve yemek saati olan 12.00 ile 13.00 arası bir saatlik sürenin yarım saatinin gidiş geliş süresini kapsadığını yarım saatin ise yemek yenilmesi için kullanıldığını belirten Çam, “Kış aylarının başında olduğumuz şu günlerde yağmurda karda personelin mağdur olacağı açıktır. Yemekhanenin uzak olması nedeniyle bazı personel yemek yemeye gitmemekte, kimisi ise evinden kuru yiyecek getirmektedir.

İl Müftülüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nde bulunan personele Valilik yemekhanesinden yemek gönderilmektedir. Ek binasında görev yapan personele aynı şekilde yemek gönderilmelidir. Bu konuda yeterli düzenleme yapılmalı memurların mağduriyetleri giderilmelidir. Bina sorumlu amirleri bu gibi konulara duyarlı yaklaşmalı sorunları üst amirlere zamanında iletmelidir. Yetkililer tarafından karar alınırken yönetimi değil yönetişimi tercih etmeleri yararlanıcıları, tarafları dinlemeli araştırmalı ve istatistiki çalışma yapmaları sorunların çözümünde optimum kararlar almasını sağlayacaktır.

Valilik yemekhanesinde Müdürlere ayrı yerde ve ayaklarına yemeklerin getirilmesi uygulaması yani “kas sistemi” nispeten sona erdirilerek müdürlerinde personelle aynı yerde yemek yemesinin sağlayan yetkililere Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu olarak teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim