CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, AKP belediyelerinde yaşanan rezilliklerin, yalan ve yolsuzlukların üzerinin, din istismarı ile örtüldüğünü savunarak, halkının onurlu bağımsızlığı, hakça ve insanca yaşamı için canını seve seve vermeye hazır evlatlarının CHP çatısı altında olduğunu söyledi.
Önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçen Aralık ayında İskilip’te yaşanan skandala değinen Milletvekili Köse, AKP ilçe kongresini kazanan ekibin, Kaymakamlığa ait Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde “dansözlü” kutlama düzenlediğini, bazı belediye meclisi üyelerinin yanısıra bir iddiaya göre Belediye Başkanı’nın da bu eğlencede bulunduğunu anlatarak, “Sosyal tesis olmuş bir pavyon, dansöz oynatıyorlar. Olay basına yansıyınca, Belediye Başkanı Recep Çatma, bombayı patlatıyor: ‘Görüntüler montaj. Şantaja boyun eğmeyeceğiz. İlçenin huzurunu kimseye bozdurmayacağız.’ Senin ilçenin sokaklarında çamurdan gezilmiyor. İlçenin huzurunu bozan sensin. Yüzlerce yıllık İskilip köyden farksız olmuş.Önce İskilip’i çamurdan kurtar.” ifadesini kullandı.
Çorum Milletvekili Köse, yeniden aday gösterilmeyen Osmancık eski Belediye Başkanı’nın ise, Osmancıklı olan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon dolar yakalanınca, “kumpas” savunmalarına destek verme adına paranın Osmancık’taki İmam Hatip inşaatı ve Üsküp’te üniversite kurulması için toplandığına şahitlik ettiğini, oysa söz konusu inşaatın kamu kaynaklarından yapıldığının ortaya çıktığını hatırlattı.
Tufan Köse, bir belediye başkanının “şıracının şahidi bozacı” misali yalancı durumuna düşürülmesinden üzüntü duyduğunu da söyledi.
Tüm olumsuzlukların din istismarı ile örtülmeye çalışıldığını vurgulayan Köse, konuşmasının sonunda yurttaşlara seslenerek şöyle dedi:
“Ortaya çıkan, din adına yapılan rezillikleri hep beraber görüyorsunuz. Türkiye bundan önce de karanlık günler yaşadı. Türkiye işgalleri gördü, Türkiye ihaneti gördü, yolsuzlukları gördü, yoksullukları gördü, ama Türkiye bütün işgal ve ihanetler içerisinde bile her zaman halkının onurlu bağımsızlığı hakça ve insanca yaşamı için canını seve seve vermeye hazır evlatlarını da gördü. İşte o evlatlarının toplandığı parti Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte Türkiye'nin kaderini değiştirdi. Omuz verin, bugün de Türkiye'nin kaderini değiştirmeye hazırız.”


İşte “konsomatris” olduğu sanılan kadınlarla “yakın” samimiyet…
Editör: TE Bilisim