Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, partilerine sahip çıkmaları gerektiğini belirterek hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanlığı’nın iki adaylı genel kuruluna katılarak ülke ve Çorum gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Tufan Köse, toplantıda divan başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın gerek Rektörlüğü, gerek Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla Çorumluların gururu olduğunu kaydetti.
Kongrede Akaydın’ın “5 dakika konuşma sınırı” kararı yüzünden eleştirilmesini doğru bulmadığını ve bu tür organizasyonlarda tüm katılanların konuşmaların uzatılmasından şikayet ettiğini söyleyen TBMM İdare Amiri Köse, “Tüzüğe göre kongre delegesi ve doğal delege olmayanlar dışında kimseye konuşma izni verilemez. Ancak Çorum’da yıllardır süren bir gelenek vardır. Buraya gelen, konuşmak isteyen herkese söz verilir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde temel ihtiyacın samimiyet ve özveri ile tek başına iktidar için çalışmak olduğunu anlatan Çorum Milletvekili Köse, “Bu parti bizim namusumuzdur. Fastan, Kafkasyaya kadar 1.5 milyarlık coğrafyada emin olun herkesin gözü CHP’nin üzerindedir. Bizler bu partiye gönülden sevdalıyız. Oy versin veya vermesin herkesin bugün CHP’ye ihtiyacı vardır. Bunun için CHP’ye sahip çıkmak zorundayız. İki adayın da partimizin ve yoksul halkımızın hizmetinde olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Kongrede kim seçilirse seçilsin ülkeye ve Çorum’a birlikte çalışarak hizmet edeceklerini de söyleyen Köse, buraya katılan veya katılmayan tüm CHP’lilere ve Çorumlulara Ankara’da kapısının açık olduğunu sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim