Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde üyelikleri devamsızlık ve istifa nedeniyle düşürülen 3 kişinin yerine 3 yeni üye olarak Ünal Kakaç, Selami Çaylak ve Mustafa Berbergil getirildi.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Erol Karadaş başkanlığında yapılan TSO Meclis Toplantısı’nda gündemde bulunan maddeler oylanarak kabul edildi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ve bazı Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda ilk olarak odanın aylık faaliyetleri slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Oda olarak yapılan çalışmalar ve diğer faaliyetlerin yer aldığı sunumun ardından TSO Başkanı Başaranhıncal ve beraberindeki Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak ile Defterdarlık’ta görevli personel de toplantıya katıldı.
Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunu hakkında oda üyelerine Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak tarafından bir sunum yapılırken, Defterdar Ali Sormaz da toplantının ilerleyen bölümlerinde hazır bulundu.
Dilek ve temenniler bölümüyle sona eren toplantıda konuşan Meclis Başkanı Erol Karadaş, 3 meclis üyesinin görevinin Yönetim Kurulu kararıyla sona erdirildiğini açıkladı. Verilen bilgiye göre; 13. Grup'ta (Yeraltı Kaynaklarının Çıkarılması) Meclis Üyesi Murat Beyaz'ın üyeliği istifa nedeniyle düşürülürken, yerine Kakaçlar Petrol Ürünleri Ltd. Şti'den Ünal Kakaç getirildi. 1. Grup'ta yer alan (Tarım ve Tarım Ürünleri Faaliyetleri) Meclis Üyesi Melih Zahir'in üyeliği devamsızlık nedeniyle düşürülürken, yerine Çaylaklar Gübre Gıda Tarım Ürünleri Ltd. Şti'den Selami Çaylak; 3. Grup'ta (Tüm Gıda ve Temizlik Maddeleri Faaliyetleri) Meclis Üyesi Latif Gülbay'ın üyeliği de devamsızlıktan düşürülürken, yerine İkra Gıda Ltd. Şti'den Mustafa Berbergil’in getirildiği belirtildi.
Karadaş, TSO'nun yeni Meclis Üyeleri Ünal Kakaç, Mustafa Berbergil ve Selami Çaylak’ı kutlayarak başarı diledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim