Çorum'da yüksek düzeyde Kurumlar Vergisi ödeyen TSO üyeleri arasında, 2013 ve 2014 yıllarında ilk üç sırayı alan şirket yöneticileri ile TSO'da 40. yılını dolduran üyeler plâketlerini Maliye Bakanı Ağbal'ın elinden aldılar.
Anitta Otel Balo Salonu'nda Cuma akşamı gerçekleştirilen etkinliğe Bakan Ağbal'ın yanı sıra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Başbakanlık Başdanışmanı Lütfi Akca, Milletvekilleri Salim Uslu, Tufan Köse ve Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu'nun yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Bakan Ağbal ilk olarak, 2013 yılında yüksek düzeyde vergi ödeyen TSO üyeleri arasında birinci ve üçüncü sırayı alan Çorum Eğitim ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Supra Tarım A.Ş adına Ahmet Ahlatcı'ya, ikinci sırada bulunan Kavsan Ayakkabı A.Ş. adına ise Süreyya Kavlu'ya plâket verdi.
Ardından 2014 yılında ilk üç sırada yer alan Uğur Makine adına Uğur Barlık, Alapala Makina adına İsmail Alapala ve Öz-Ak Gıda Pazarlama adına ise Mehmet Özdoğan plâketlerini Ağbal'ın elinden aldılar.
Bakan Ağbal daha sonra TSO'da 40. yılını dolduran üyeler Kamil Kafkas, Baha Birhan Baran, Yusuf Sığırcı, Mustafa Yiğittaşçı, Mehmet Yücel Kuşçu, Seydim Petrol Ticaret ve Sanayi A.Ş., Sefa Kılıç, İbrahim Penez, Kenan Yarımca, Mustafa Kılıçoğlu, Meftun Akaydın ve İsmail Ayvaz'a plâketlerini verdi.
Törende ayrıca 6292 sayılı kanunun 12. maddesine göre hak sahibi olan Hacımusa Köyü çiftçileri İhsan Daylan, Hüseyin Gazi Yüksel, Hüseyin Daylan, Erkan Evirgen ve Zekeriya Fındık'ın arazi tapuları da Bakan Ağbal tarafından verildi.


TSO’nun Cuma akşamı düzenlediği iftara katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Çorum Valisi Necmeddin Kılıç (Sağda), TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş (Solda) ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından bir tablo sunuldu.


Başarılı işadamı Ahmet Ahlatcı, 2013 yılında en yüksek vergi ödeyen kurumlardan hem Çorumgaz hem de Supra Tarım'ın başındaki kişi olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın elinden iki ayrı plâket aldı.


Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık, Bakan Ağbal'a "Çorumlu sanayiciler olarak uçak bile yapabilecek bilgi, teknoloji ve altyapıya sahibiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilelim." dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, plâket verdiği Alapala Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alapala'yı başarılarından ötürü tebrik etti.


Bakan Ağbal, İskilip gibi küçük bir ilçeden Greyder adıyla bir dünya markası çıkaran Kavsan Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kavlu'yu salondaki davetlilere özellikle alkışlattı.


Bakan Ağbal, Öz-Ak Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdoğan'ın plâketini verirken...


TSO’da 40. yılını dolduran Mustafa Yiğittaşçı…


Sefa Kılıç adına hazırlanan plâketi Mustafa Kılıç aldı.


40 yıllık üyelerden Kenan Yarımca…


Mustafa Kılıçoğlu…


Ve Meftun Akaydın…
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim