İl Müftüsü Mehmet Âşık, 1 Haziran Pazartesi akşamı idrak edilecek olan Berat Kandili dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.
Müftülük binasında dün gerçekleştirilen basın toplantısında Mehmet Âşık’a, Müftü Yardımları Ahmet Süzen ve Tahir Kılıç, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Salman, Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Vehbi Köklükaya ile bazı Müftülük çalışanları da eşlik etti.
Müftü Âşık, daha önce Akşemsettin Camii’nden yapılacağı duyurulan Berat Kandili Özel Canlı Yayını’nın, Ulucamii’den gerçekleştirileceğini belirterek, “Akşemsettin Camii’nin bazı küçük inşaat işlerinin devam etmesi nedeniyle TRT’nin yayını Murad-i Rabî Ulucamii’ne alındı. Program dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez ile Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit ve Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi de Çorum’da olacaklar. İlimiz açısından fevkalâde önemli bir organizasyon olacağını düşündüğümüz Berat Kandili Özel Yayını için başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı Pazartesi akşamı Ulucamii’ye bekliyoruz.” diye konuştu.
Akşemsettin Camii’nde yaşanan gecikmeden ötürü bu caminin açılışının da ileri bir tarihte olacağını dile getiren Müftü Âşık, açılış tarihinin henüz belirlenmediğini ve açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılıp katılmayacağı yönünde bir bilginin netlik kazanmadığını ifade etti.
Berat’ın kelime olarak “Borçtan, günahtan ve cezadan kurtulmak ve temize çıkmak” anlamına geldiğini hatırlatan Müftü Âşık, “Berat gecesi; feyizli bereketli ve Kur’an-ı Kerim’in tamamının Levh-i mahfuzdan (Allah katından) topluca bu gecede dünya semasına indirilmiş olmasından dolayı şerefli ve mübarek gecedir. Bu nedenle bu yıl 1 Haziran Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili’ni uyanık bir gönülle geçirelim. Günümüzü değerlendirerek, geçmişimizi sorgulayalım ve geleceğimizi plânlamak için Berat gecesini fırsat bilelim. Bu gece geçmiş namazlarımızı kılalım, Kur’an-ı Kerim okuyalım, tövbe edelim, muhtaçları sevindirelim, camilere gidip cemaat olalım ve birbirimizle kaynaşalım. Anne ve babalarımızın rızalarını alalım, çocukları sevindirelim. Akraba ve dostlarla telefonla da olsa tebrikleşelim. Aile huzurumuz için, milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzuru için, mazlum milletlerin kurtuluşu ve bütün insanlığın hidayeti için dua edelim.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim