Çorum Belediyesi, “Kent İçi Ulaşım ve Trafik Düzenlemesine” ilişkin yeni bir adım daha attı.
Şehir içi ulaşım konusunda 6 yıldır akıllı kavşak uygulaması da dahil olmak üzere farklı çalışmalar yapan şu anda 6 akıllı kavşak uygulamasına ilave olarak 3 kavşakta daha demo uygulamasını devam ettiren Çorum Belediyesi, şehir içi ulaşım ve trafik sorununu çözmek amacıyla Yalova Üniversitesi ile işbirliği yapma kararı aldı.
Yalova Üniversitesi’yle imzalanan protokol kapsamında Çorum’un ulaşım ve trafik sorunu için bilimsel çözümler ortaya konulacak.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile protokol imzalayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üç aşamada gerçekleştirilecek proje çalışmasıyla, Çorum’un Ulaşım Master Planı’nın hazırlanmış olacağını dile getirdi.
Büyükşehirler için zorunlu olan Ulaşım Master Planı’nın il belediyeleri için zorunlu olmadığını, ancak vizyonel bir yaklaşımla Çorum’u geleceğe hazırladıklarını ifade eden Külcü, “2019’da tüm aşamalarının tamamlanacağı bilimsel çalışmanın sonuçları tereddütsüz olarak hayata geçirilecek” dedi.
Protokol imza töreninde Yalova Üniversitesi Makine Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Delice ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu da hazır bulundu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim