Çorum’un 10 yılda inanılmaz şekilde geliştiğini belirten Vali Kılıç, her günün daha da iyiye gitmesi için gece demeden gündüz demeden, gece uyumadan gündüz ise oturmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Vali Kılıç, “Çorum’un yiğit evlatları eli öpülesi analar, omuzda taşınası babalar, dedeler, evlatlar, bacılar bir tarih yazdınız bugün. Çorum toprakları 1000 yıldır böyle bir kalabalık görmedi rekor kırdınız. 7 düvele Çorum’dan meydan okuyorsunuz. Siz bugün aylardır devlet ve ülkemizin aleyhinde yayın yapan Avrupa medyasına öyle bir tokat attınız ki sesi çok uzaklardan duyuldu. Biz iriyiz, biz güçlüyüz, biz diriyiz diyorsunuz. Sizden daha üst bir güç yoktur. Artık egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Siz kutlu bir nesilsiniz, siz dünyayı hayrette bırakan dünyanın kanını donduran bir nesilsiniz. Siz dünyaya vatan sevgisini öğreten yeryüzünün seçkinlerisiniz. Sizler dedelerinizi geçtiniz. İstiklal Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emrinde 7 düvele meydana okuyan neslin torunları olarak onları çok geçtiniz. Onlar başka ülkelere karşı savaşırken siz Pensilvanya papazının domuzlarına karşı yumruklarınızla savaştınız. Siz kan kusan ağır silahlara karşı göğsünüzü siper durdunuz o göğsün içinde iman vardı. Sizin mesajınız ülkeye ışık veriyor. İnancınız devletin bekasına işaret ediyor. Sizlerin sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.  Biz dünyaya medeniyetin parlak ışıklarını dağıttık. Ne zamanki dünya coğrafyasında siyasette zayıfladık, dünya coğrafyası mazlumların ahıyla doldu. Ama siz merhamet medeniyetinin artık dünya semalarına yeniden doğacak merhamet medeniyetinin temsilcilerisiniz. Ülkenin her tarafından refah fışkıracak, üniversitelerden medeniyet fışkıracaktır.

Çorum son 10 yılda inanılmaz gelişti sanayisi barajları yollarıyla gelişti. Her günümüzün daha iyiye gitmesi için gece demeden gündüz demeden gece uyumadan gündüz oturmadan çalışacağız.

Şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağı haline gelen bu coğrafyayı alın terimizle yoğuracağız bu toprakları imar edeceğiz mağmur edeceğiz gelecek nesillere miras olarak bırakacağız yeter ki birlik beraberliğimiz bozulmasın” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim