MHP adayı Mehmet Akif Aras bu kapsamda Çöplük Çarşısı, Gülabibey Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde esnaf ziyareti ile Osmancık Caddesi, Fatih Caddesi, Akpınar Caddesi ve Yazı Çarşı civarında kıraathaneler ile çay ocaklarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras’a ziyaretlerinde MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve teşkilat mensupları eşlik etti. 24 Haziran seçimlerinde PKK ve FETÖ’nün yerle yeksan olacağını söyleyen Aras, seçimin ülke için önemini anlattı ve partisine destek istedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, 24 Haziran’dan sonra tam olarak devreye gireceğini açıklayan Aras, yeni hükümet sistemiyle devletteki çatlak seslerin kesileceğini, istikrarın temin edileceğini belirtirken, “Milletimizin yüzü gülecek, huzur ve refah gelecektir” dedi.

MHP Milletvekili adayı Aras, “Kuvvetler ayrımı kalın çizgilerle güçlenecek, Yasama-Yürütme ve Yargı arasında kör dövüşü, anlaşmazlık, gelgitler bitecektir. Al Bayrak Sistemi olarak ifade ettiğimiz yeni hükümet yapısında; TBMM asli fonksiyonu icra edecektir. Hükümet seri ve etkili kararlar alacak, tıkanma, kriz ve kargaşa en aza çekilecektir. Yargı ise hem bağımsız hem de tarafsız olacaktır” ifadelerini dile getirdi. İnce ince yıkım ve yozlaşma siyaseti yapanların hezimetle tanışacaklarını kaydeden Mehmet Akif Aras, “PKK ve FETÖ yerle yeksan edilecektir. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kazanacaktır. 24 Haziran’da Cumhur İttifakı kazanacaktır” açıklamasında bulundu.

Ziyaretler sırasında 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakında yer alan MHP’ye destek isteyen Aras, partisinin esnafa yönelik politikalarından da bahsetti. Esnafın özellikle de vergi yükünün hafifletileceğinin altını çizen Aras, MHP’nin seçim taahhütlerinde yer alan bütün konuların milletin kabul gördüğü taahhütler olduğuna vurgu yaptı. Aras, MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan konuların hayata geçirilmesiyle birlikte toplumun tüm kesimlerinin rahatlayacağını kaydetti.

MHP’nin TBMM’de etkin konumda olmasının önemine dikkat çekerek, “MHP varsa, gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır” diye konuşan Aras, sözlerine şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de etkin konumda olması, bir yandan yürütmenin adalet ve hakkaniyet anlayışı içinde denetlenmesini, diğer yandan da ekonomik ve sosyal politikalara yön vermesini sağlayacaktır. Milliyetçi Hareket varsa, çare bitmemiştir. Milliyetçi Hareket varsa, gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır” dedi.

Seçim çalışmaları sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Aras, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kandil’e yönelik operasyonuna tam destek verirken, Kandil’e Türk Bayrağı dikmenin artık mecburiyet olduğunu söyledi. Türk milletinin artık istikrar ve güçlü gelecek istediğini ve 2023’ün Lider ülkesinin Türkiye olması inancı ile yola devam ettiklerini ifade eden Aras; “Sözde millet ittifakında toplanan partiler hezeyan içindedir. Bunlar; kapatılan, geleceği karartılan, milli değerleri dağıtılıp savrulan Türkiye hayaliyle yaşıyorlar. Biz; sınır güvenliğini sağlamış, terör tehdidini bertaraf etmiş, toplumsal huzur ve refahı sağlamış beka içinde bir Türkiye’ye doğru yürüyelim diyoruz. Bunlar; El-Bab’da ne işiniz var, Afrin’e girmeyin, Menbiç’e yanaşmayın, Kandil’e dokunmayın diyorlar. Biz; şehidin şühedanın hakkı var, onların kanına girenlerden soracak bir hesabımız var diyoruz” dedi.

Teröristlerin kökü kurutuluncaya kadar terörle mücadelenin devam edeceğine vurgu yapan Aras, “MHP de her daim devletinin ve milletinin yanındadır, destekçisidir. Kandil’e doğru sefere çıkan Mehmetlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Rabbim onları beka ve vatan müdafaası için çıktıkları yolda muzaffer eylesin. Bir gece ansızın Kandil’de görünerek, kanlı ve vahşet tepesine Türk bayrağını dikmek artık mecburiyettir, şeref ve vatan görevidir. Kahramanlarımızın direncini kırmak, moralini bozmak için sıraya girenler de başaramayacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ne Kandil tanırız. Ne Sincar’a göz yumarız. Ne Mahmur ne de Menbiç’e tahammül ederiz. Vatanımıza göz diken kim varsa hesap ve planlarında boğarız” ifadelerini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim