Yolyapar, bu programda, geride kalan ayın Çorum’da gelişen olaylarını, Meltem Çınar’la sohbet şeklinde değerlendirecek, yorum ve önerilerini dile getirecek. “Çorum Güncesi”nin ilki, önceki akşam canlı olarak yayınlandı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Sadık Eral’ın Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız’a yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmesini soran Meltem Çınar’a, Mehmet Yolyapar özetle şu karşılığı verdi:

“CHP’nin böyle bir incelik göstermesi kadar, Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız’ın toplumsal barış vurgusunu ve bunu Kadeş’e dayandırmasını da alkışlıyor, kendisine teşekkür ediyorum. Çorum’un en büyük ihtiyacının toplumsal barış olduğunu, hoşgörü ve kardeşlik ortamında her türlü sorunun çözülebileceğini, bir önceki görüşmemizde de söylemiştim. Diyanet-Sen Başkanı, tam da Çorum’un ihtiyaç duyduğu noktaya isabetle dikkat çekiyor.”

“Bildiğiniz gibi, kamuoyu oluşturarak açılmasına önayak olduğumuz bir büyük meydan var. Başta Muzaffer Külcü olmak üzere, bu konuda emeği geçen herkese de bir Çorumlu olarak şükran borcumu ifade etmek isterim. İşte bu meydana ‘Kadeş Meydanı’ adının çok yakışacağını, Çorum’a uluslararası prestij kazandıracağını sürekli savunuyorum.”

“Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız’ın toplumsal barışın önemine vurgu yaparken ‘Bu topraklar Kadeş Barış Antlaşması’nın yapıldığı topraklar’ şeklinde bir ifade kullanmış olmasını çok önemsiyorum ve bu duyarlılığından ötürü tebriklerimi iletiyorum. Bu tarihsel dayanaktan yola çıkarak, Çorum’u ‘barış kenti’ haline getirebileceğimize yürekten inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim