Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Çorum’da 300 civarında kanser hastası bulunduğunu ve bir kısmının da sayısının bilinmediğini ifade etti. Maddi durumu iyi olanların, kimsenin kanser hastası olduğunu bilmesini istemediğini belirten Şahin, durumu iyi olmayanların ise derneklere üye olarak destek arayışı içerisine girdiğini belirtti. Kanser hastalığının maddi açıdan yıpratıcı kişisel bir hastalık olduğunu kaydeden Şahin, Kanserin bulaşıcı olmadığını ancak toplumun kanserli hastalardan sanki bulaşacak gibi bir algıyla uzak durmak istediğini belirtti.

İyi tedavi, moral ve bakımla birlikte kanser hastalığının da yenilebildiğini söyleyen Bekir Şahin, toplumdan kanser hastalarına destek olmalarını beklediklerini vurguladı. Yeni hastaların Çorum’da tedavi olabilirken eski hastaların yine il dışına gitmek zorunda kaldıklarını anlatan Şahin, eski hastaların dosyalarının gelmesinin sorun olduğu gibi başından beri hastalığın seyrini gözlemleyen doktorların da hastanın sorununa daha iyi bakabildiklerini vurguladı.

Kanser hastalarının önemli sorunları altında hastalığın durumunu anlayabilmek için yapılan çekimler olduğunu söyleyen Kader Başkanı Bekir Şahin, yapılan muayenelerin ardından yönlendirilen ultrason gibi cihazlara bir ay ya da daha uzun süreye sıra verilebildiğini ancak ücretli yaptırmak istenildiğinde bir gün sonraya çekim yapıldığını belirterek maddi durumu iyi olmayan hasta ve yakınlarını da bu durumun kötü etkilediğini söyledi. Daha önceleri ilaç bulmanın zor olduğunu hatırlatan Şahin, artık öyle bir sorunun kalmadığını belirterek, hasta yakınları ve hastalar olarak birlik beraberlik içerisinde hastalığı yenmek adına bir araya geldiklerini ifade etti. Birbirlerinden güç aldıklarını söyleyen Şahin, Çorum’da bulunan kanser hastalarını ve hasta yakınlarına derneklerini ziyaret etmeye çağırdı. Şahin, toplumun da kanser hastalarına destek vermekten çekinmemelerini istedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim