CHP’li Nazik Bulut’un toplu ulaşımla ilgili yaptığı konuşmaya yanıt veren Başkan Gül, “Daha önce Lozan bölgesine yarım saatte bir sefer varken, bunu daha sonra 20 dakikaya çektik. Hangi mahalleye kaç araç çalıştırmışız, bunların tamamının sayıları web sitemizde mevcut. Mesela Bahçelievler’e saatte 9 seferimiz var.

Hesaplamalarımızı, vatandaşı en az mağdur edecek şekilde en iyi hizmeti vererek yapıyoruz. Çorum’da toplu ulaşım işini 10 yıldır aynı şirket yapıyor. Ölçütümüz, hiçbir vatandaşımızı kesinlikle mağdur etmemek. Ancak bunu yaparken, toplu ulaşımı üstlenen 200 kişiyi de aileleriyle birlikte düşünmek zorundayız” dedi.

“BELEDİYE’NİN BORCUNU CEBİMİZDEN ÖDEYECEK HALİMİZ YOK”

Belediye Başkanı Zeki Gül, “Belediye’nin borcu varsa, onları arsa satarak ödemek zorundayız. Belediye’nin borcunu cebimizden ödeyecek halimiz yok” dedi.

Çorum Belediyesi’nin neden arsa sattığını da soran CHP’li Nazik Bulut’a cevap veren Gül, “İktidar belediyesi olmamız, borçlanmamamız anlamına gelmiyor. Tabi ki nüfusumuza göre İller Bankası’ndan ödenek geliyor. Bunun dışında diğer yatırımlarımız için de kaynak yaratmak zorundayız. Çorum Belediyesi’nde en üst yetkilisinden işçisine kadar 2 bin insan çalışıyor. Bunların maaşları, sigorta primleri de göz önünde bulundurulursa giderlerimizin ne kadar büyük olduğu görülebilir” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim