Çağrı ilanı sonrasında Valilik ziyaretiyle başlayan tanıtım ve bilgilendirme kampanyasında, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, kamu kurum ve kuruluş müdürlükleri, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, ziraat odaları, birlikler, diğer meslek odaları ve basın kuruluşları ziyaret edildi.

İl Koordinatörlüğü birim amirleri ve uzmanlarından oluşan üç grup, Oğuzlar ilçesinden başladığı tanıtım ve bilgilendirme toplantılarını 15 Mart tarihinde İskilip ilçesinde yapılan son toplantıyla tamamladı. Toplantılara katılım sağlayan yatırımcı adaylarına 5. çağrıda desteklenen hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerine yönelik sunum yapıldı. IPARD-I ve IPARD II döneminde TKDK destekleriyle Çorum’da hayat bulan işletmelere ait görseller paylaşılarak, yatırım düşünenlere örnek işletmeler izletildi. Çağrı kapsamındaki değişiklikler ve günümüze kadar çıkılan çağrılarda edinilen tecrübelere yönelik paylaşımlarda bulunuldu. Hazırlanacak projelere yönelik beklentiler aktarılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Mevcut işletmelerinde modernizasyon düşünen yatırımcı adaylarının işletmelerinde kontroller yapılarak, çıkılan çağrıdan faydalanmalarına ilişkin tavsiyelerde bulunuldu.

Proje hazırlığına başlayanlara teknik destek verilecek.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına ihtiyaç ya da talep durumuna göre devam edilecek olup, bundan sonraki süreçte projesine ciddiyet kazandıran yatırımcılara teknik yönden destek verilecek.

“BAŞVURU TARİHLERİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

İşletmelerin kendi elektrik enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik yenilenebilir enerji yatırımları için kapasite muafiyet belgesi başvuruları 25 Mart tarihinde sona eriyor. Çağrı kapsamında proje başvuruları 8 Nisan tarihinde başlıyor, hayvancılık sektörü yatırımları için 17 Mayıs, işleme ve pazarlama sektörü yatırımları için ise 24 Mayıs tarihinde sona eriyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim