Raporla ilgili bilgi veren komisyon üyesi Mustafa Çatar, yönetmeliğin amacının, Dodurga’da oluşturulacak “Çorum İlinin Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim Merkezi Haline Getirilmesi Projesi” kapsamında üretimi yapılacak her türlü bitki ve fidenin üretilmesi ve pazarlanması aşamasındaki süreci yönetmek üzere kurulan işletmenin usul ve esaslarını düzenlemek olduğunu ifade etti.

Çatar, yönetmelikle ilgili maddelerin tek tek okunduğu ve meclis üyelerine bilgi verildiği toplantıda, işletme faaliyetlerinden sağlanan gelir fazlası veya karın İl Özel İdare bütçesine gelir kaydedileceği, Bütçe içi işletmenin, İl Genel Meclisinin alacağı karara istinaden feshedilebileceğini anlattı.

Yapılan açıklamanın ardından “Çorum İlinin Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim Merkezi Haline Getirilmesi Projesinin” uygulanması için kurulan bütçe içi işletmenin, çalışma usul ve esasları ilgili yönetmelik aynen kabul edildi.

DODURGA SOSYAL YARDIMLAŞMAYA İKİ YENİ ÜYE

İl Genel Meclisi Toplantısı’nda Dodurga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine iki yeni üye seçildi. İki üyenin istifası nedeniyle gerçekleştirilen seçimde Mütevelli heyetine Engin Bağcı ve Şenol Saltay’ın getirilmesi oy birliği ile kabul edildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim