Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonunda terör örgütünün belinin kırıldığını belirterek, “Devletin kararlılığı ve milletimizin inancı, terörle mücadelede en büyük güçtür. Bizim oralarda ‘tekne kazımak’ diye bir tabir vardır. İşte terörün kökünü tekne kazır gibi kazıyacağız.” diye konuştu.
Bir dizi temaslarda bulunmak ve üç ilçenin doğalgaz boru hattı temel atma törenine katılmak üzere hafta sonu Çorum’a gelen Bakan Yalçın Topçu, İl Emniyet Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti.
Belediye ziyaretinin ardından ilk olarak Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Bakan Topçu burada İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından karşılandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Şeref Defteri’ne İstiklâl Marşı’nın ilk iki dizesini yazan Bakan Topçu, “Bu topraklar vatan olmaya devam edecektir. Terörle mücadele, güvenlik güçlerimiz tarafından kararlı ve azimli bir şekilde yürütülmektedir. Devletin kararlılığı ve milletimizin inancı, terörle mücadelede en büyük güçtür. Bu mücadeleyi sonuna dek sürdürüp, bizim oraların tabiriyle ‘tekne kazır’ gibi, terörün kökünü kazıyacağız.” ifadelerini kullandı.



BAKAN, ÇORUMLU ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ
Daha sonra İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı’na geçen Yalçın Topçu, burada ise İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Metin Özbek tarafından karşılandı.
Çorumlu şehit askerler için oluşturulan saygı köşesinde aziz şehitlerin ruhuna Fatiha okuduktan sonra Komutanlık Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Topçu’nun Garnizon ziyareti basına kapalı bir şekilde devam etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun Emniyet ve Garnizon ziyaretlerinde Vali Ahmet Kara, AKP Milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlknur Ceritoğlu Kurt ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de hazır bulundu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim