Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen AK Parti Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Erzurum milletvekili Zehra Ateş Kesenlioğlu, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı'dan oluşan heyet basın toplantısı yaptı.
Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan eski Milletvekili Murat Yıldırım, terör örgütünün tekrar eskiden yaptığı gibi yolları kesip baraj yapımını engellediğini söyledi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız 'baldıran zehri içerim' diyerek başlattığı çözüm sürecini maalesef karşı taraf baltaladı. Çözüm süreci bir cümleyle; terör örgütünün silahı bırakmasıydı. Maalesef terör örgütü silahları bırakmadığı gibi kendisine sanki bir avantaj sağlamışçasına algıyı farklı bir yöne çevirdi. Ve hemen seçime girildi. Kazanılır veya kaybedilir. Bize oy verin barajı geçelim denildi. Bu bölgenin insanına ve Türkiye genelinde oyunu artırmasına rağmen silahları bırakması gerekirken, konuşulması gerekirken maalesef silahları bırakmadığı gibi tehdit etmeye başladı. Bu olaylar milleti huzursuz ve tehdit etmeye başladı. Bununla birlikte yetmedi dağdakiler elbise değiştirmek suretiyle şehre indiler. Şehirde milleti daha farklı çalışmalar içerisine girerek şehirde milleti sıkıntı içerisine soktular. Hatta birçok evlere, 'evlerinizi kapatmayın biz terör yapsak da bizi saklayın, sığındırın' şeklinde gelen ve gördüğümüz ifadeler var" diye konuştu.
Terörün ahlak dışı yöntemlere de başvurduğunu aktaran Yıldırım, "Hatta bazen bu bölgede dışarıdan çocukların ahlakını bozmak üzere bu bölgede getirilip arkadaşlık kurmak ve daha sonra dağa göndermek suretiyle çocukları aldattılar. Bu bilgi halktan, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinden aldığımız bilgilerdir. PKK terör örgütü ile birlikte paralel yapı ve DAİŞ birleşerek Türkiye'yi kaosa sürüklediler. Şuan bir huzur operasyonu başlatıldı. Bu operasyonlar ki bir terör örgütü kalmayıncaya kadar sürdürecektir. Çünkü bunu halkımız istiyor" dedi.
Toplantı daha sonra parti yöneticilerinin katılımıyla basına kapalı devam etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim