Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi’nin (AGD) davetlisi olarak Çorum’a gelerek konferans veren Tarihçi Şair ve Yazar Ekrem Şama, AGD il binasında basın mensupları ile bir araya geldi.
Programa Saadet Partisi 26. Dönem Milletvekili Adayı Adnan Cıdık, Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık ve davetliler katıldı.
Çanakkale Zaferi’nin daha önce Ankara’da askeriyede küçük bir törenle geçiştirilirken milli görüşle birlikte bu zaferin önem kazandığını anlatan Ekrem Şama, milli görüşçü belediyeler tarafından Çanakkale’ye binlerce kişinin götürüldüğünü ve o bölgeyi görmelerinin sağlandığını kaydetti. AGD olarak diğer konulara önem verdikleri gibi Mart ayı gelince davetler nedeniyle eve bile uğramadan konferanstan konferansa gitmek zorunda kaldığını söyleyen Şama, konferanslarında Çanakkale’de yaşanan birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha dile getirdiğini ifade etti.
Terör olaylarının sona ermesi için manevi ve milli değerlere sahip gençler yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Ekrem Şama, terör olaylarına ve hapse girenlere bakıldığında büyük bölümünün yetişme çağındaki gençler olduğunun görülebildiğini anlattı. Güneydoğu’da illerin boşaltıldığını ve terörizmin başka illere sıçradığını vurgulayan Şama, terörün önlenmesi için ilk olarak bölgedeki yabancı unsurların gitmesi gerektiğini söyledi.
Terör örgütlerinin yabancı ülkelerin güdümünde olduğunu anlatan Ekrem Şama, yabancı unsurların bölgeden uzaklaştırılması durumunda terörün de bir süre sonra kendiliğinden yok olacağını dile getirdi. Terörün tamamen çözülmesi için ilk olarak bölgedeki ülkelerle görüşmeler yapılması gerektiğini ifade eden Şama, bölgede terörün tekrar hortlamaması için de yıkılan fabrikaların tekrar kurulması ve bölge halkının geçimini sağlayacağı istihdamın sağlanması gerektiğini vurguladı.
AGD İl Başkanı Bekir Uyanık ta konuşmasında Anadolu Gençlik Derneği’nin faaliyetleri konusunda bilgi verdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim