Piyade Er Baki Afşar'ın şehadet haberini Gülabibey Mahallesi Bagcılar 17. Sokak'ta yaşayan ailesine Vali Yardımcısı Coşkun Doğan ve Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal verdi.

Şehidin annesi Nurdan Afşar acı haberi alınca fenalık geçirdi. Kırıkkale'de bir fabrikada çalışan babası Mustafa Afşar ise ambulansla Çorum'a getirildi. Babaya oğlunun şehit olduğu haberi çalıştığı fabrikada verildi. Kız kardeşi Buharaevler Kız Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan Hilal Afşar (15) da Sosyal Hizmet Merkezi ekiplerince okulundan evine getirildi. Genç kız abisinin şehit haberini burada öğrendi.

Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, Çorum Belediyesi de evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurdu. Şehidin haberini alan yakınları eve akın ederken, 112 sağlık görevlileri şehidin evinin önünde bekletildi.

Şırnak'ta düzenlenecek olan askeri törenin ardından Çorum'a gönderilecek olan şehidin cenazesi bugün Akşemseddin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çorum Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

(Yusuf ÇINAR-İHA)

Editör: TE Bilisim