Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün son model araç ve gereçlerle Çorum’un temizliği için gece gündüz çalıştığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kaldırım süpürme araçlarının da temizlik araç filosundaki önemli araçlar içerisinde yer aldığını söyledi. Cadan, “Çorum'da üretilen hidrostatik yürüyüşlü vakumlu yol süpürme makinesi ile kaldırımlarımız, şehir merkezindeki parklarımızı ve dar yolları, araç trafiğini etkilemeden daha rahat ve hızlı bir şekilde temizleniyoruz.” dedi.

Önceden araç trafiğinin yoğun olduğu Gazi ve İnönü Caddeleri gibi yerlerin kaldırımlarına ve ara sokaklarda detaylı temizlik yapılması konusunda zorluklar yaşadıklarını ifade eden Candan, “Bu araçlarımız sayesinde kaldırım ve sokaklarımızda tozu nemlendirerek aldığı için detaylı ve daha kaliteli temizlik çalışması yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl da yine temizlik araçlarımızın içine çevre dostu 2 adet elektrikli vakumlu süpürge aracını dahil etmiştik. Çorum halkının daha temiz Çorum’da yaşamaları için 7 gün 24 saat çalışıyoruz" dedi.

Candan, kaldırım süpürme araçlarını Çorum’da üreten sanayici ve iş adamlarını tebrik etmeyi de ihmal etmedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim