Konu ile ilgili açıklamada bulunan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, sivil toplum kuruluşlarının; ülkenin geleceğinden eğitime kadar pek çok konuda fikir üreten halkın ve ülkenin en dinamik sivil unsurları olduğunu ifade etti. Bu bağlamda yeni bir eğitim öğretim dönemine başlamak üzereyken Çorum İmam Hatip Okulları mezunları ve Mensupları Derneği olarak üzerlerine düşen sorumluluklardan birini yerine getirerek hamisi oldukları okulları halkla buluşturmak istediklerini belirten Boyraz, bu ülkenin evlatlarını imam hatip kimliği ile tanıştırmayı ve yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ülkelerin geleceğini yeni neslin inşa edeceğini dile getiren Ayhan Boyraz, onların donanımı, milletine bağlılıkları ve çalışkanlıklarının ülkelerin geleceğini şekillendirdiğini söyledi. Gelecek neslin eğitiminin başta anne baba, devlet olmak üzere ülkesindeki herkesin sorumluluğu altında olduğunu kaydeden Boyraz, okul kayıt dönemine girilen bu günlerde, çocukların eğitim çizgisini belirleyecek olanların veliler olduğunu, kendilerinin de sunulan bir imkanı hatırlatmak ve velilere bir ışık tutmak istediklerini ifade etti.
İmam Hatip Ortaokullarında çocuklarını okutmak, onlara imam hatipli kimliği kazandırmak, anne baba olarak üstlenilen görevin hakkıyla eda edilmesi konusunda mesafe almak anlamına geldiğini dile getiren Boyraz, “ÇORİMDER olarak bizimde vazifemiz ve temel hedefimiz budur. Gelin yeni bir eğitim öğretim döneminde, ortaokul çağındaki çocuklarımızı İmam Hatip ortaokulları ile tanıştıralım.
İmam hatip ortaokullarında normal ortaokul ders programlarının aynısı uygulanmakta, Matematik ve Fen Bilimleri dersleri, Kuran, Arapça, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri vardır. Herhangi bir katsayı ve buna benzer uygulamalarla karşılaşmadan İstediği Fen ve Sosyal Bilimleri Liselerine gidebileceklerdir. Zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Ortaokullarında mevcuttur.
Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, sağlık, hukuk, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi İmam Hatip mezunlarıdır.
4. sınıfı bitirip 5. Sınıfa geçmiş olan öğrencilerin velileri, herhangi bir İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğüne başvurma suretiyle kayıtlarını yaptırabilecekler. Kayıtlar esnasında Nüfus Cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmeyecektir.
Kurumlarımız manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen hitabeti kuvvetli, bilgili, becerikli ve kendine güvenen, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edindiği için ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir. Şehrimizde okullarımıza gösterilen bu teveccühten dolayı yenileri açılmakta ve hemen hemen her mahallemizde öğrencilerimiz imam hatip ortaokulları ile tanışmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilisim