Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında sahip olduğu önemli tecrübe ve geçmişten ilham alan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bugün başlıyor.

Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek, çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İstanbul 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan kuruluşların paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, birbirinden renkli etkinlikler ziyaretçilerini 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda karşılayacak.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda millî ve özgün teknolojilerin geliştirilmesinin, etik, ahlaki değerlere bağlı kalınarak dünyanın en iyisinin yapabileceğinin altını çizen T3 VAKFI Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar; “Bugün kullandığımız her türlü teknoloji aslında öncelikli olarak savunma sanayi şirketlerinin geliştirmiş olduğu, daha sonra ticarileşerek toplumun kullanımına sunulan teknolojilerdir. Katma değeri yüksek teknolojilerin daha hızlı gelişebilmesi ve toplumda özellikle gençler arasında teknolojiye olan farkındalığı arttırmak için Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’i düzenliyoruz. Geleceğin teknolojilerini üretecek çocuklarımızı çekirdekten yetiştirmiş oluyoruz. Teknofest’e destek veren paydaşlarımızla birlikte şimdiye kadar proje geliştiren takımlara yaklaşık 2 milyon TL’lik malzeme desteği sağladık” dedi.

12 FARKLI KATEGORİDE

TEKNOLOJİ YARIŞMALARI

Festival kapsamında, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları düzenleniyor. Roket, otonom sistemler, yapay zeka, İHA dahil olmak üzere 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Her bir yarışmanın, yarışma ile ilgili bir alanda faaliyet gösteren paydaşı bulunuyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen yarışmaların destekçileri arasında, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, Havelsan, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat yer alıyor. Teknofest İstanbul’da birbirinden renkli, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan ziyaretçiye keyifli deneyimler sunacak etkinlikler düzenleniyor.

ETKİNLİKLER

Milli gururumuz Solo Türk ve Türk Yıldızları ile birlikte Türk ve yabancı gösteri gruplarının havacılık gösterileri sunacağı festivalde rüzgâr tüneli ve planetaryum yer alacak. Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik 3D printerlar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek ve 4 gün boyunca her akşam bir konserin yapılacağı festivalde dünyanın en hızlılarının yarışacağı World Drone Cup’a (Dünya Drone Kupası) 25 ülkeden toplam 64 sporcu katılacak. Festival kapsamında Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi ve HackIstanbul 2018 CTF yarışması da yapılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim