Teknoloji/internetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlemesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi tarafından “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı” başlatıldı.

Bu kapsamda Çorum Valiliği koordinasyonunda yürütülen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği, Hitit Doğa Kulübü Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla haftasonu Örencik’te doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş 8 kilometrelik bir parkurda gerçekleşti. Örencik Kalesi’nden başlayarak Sıralı Şelaleler ile devam eden yürüyüş sırasında Teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekilerek sağlıklı yaşamın önemi üzerinde duruldu.

Tüm katılımcıların memnuniyetiyle sonlanan etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son bulurken, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, günlük hayatta sıkça kullanılan cep telefonu, bilgisayar ve internet kullanımının, istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi birçok kolaylığı sağladığını ancak çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirdiğini belirtti.

Özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet ve bilgisayar kullanımının, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olduğuna dikkati çeken yetkililer, internetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlemesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı başlatıldığını vurguladı.

ÇFK Başkanı Atakan Akman da dernek olarak Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi olduklarını ifade ederek, fotoğrafla ilgili sanatsal etkinliklerin yanı sıra bu tür programlara da katkı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

HİDOK Başkanı Gürkan Yağmur ise aylık belirli periyotlarda doğa yürüyüşleri düzenlediklerini dile getirerek, teknolojiden uzak, doğa ile iç içe olmak isteyen herkesi etkinliklere katılmaya davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim