Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknokent’te sırada bekleyen şirketlerin de gelmesiyle kapasitenin yüzde 60'a yükseleceğini söyledi. Şu an itibarıyla Teknokent'in yaklaşık yüzde 20'lik alanının kullanıldığını kaydeden Rektör Alkan, 5 şirketin aktif olarak çalıştığını ve 9 şirketin de sıra beklediğini söyledi.
Teknokent’in yönetim kurulu toplantısı geçtiğimiz gün Rektör Reha Metin Alkan’ın başkanlığında toplandı.
Teknokent’in yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen oldukça iyi bir girişim olduğunu belirten Alkan, “Kısa bir süre içerisinde de büyük potansiyele sahip olan Teknokentimizin tamamı AR-GE faaliyetlerini yapmak isteyen firmalarca kullanılacak” diyerek, ilimizdeki ve bölgemizdeki firmaları Teknokent’te yer almaya davet etti.
Aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesini, ilimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren şirketlere AR-GE kültürünün kazandırılmasını ve böylece bu şirketlerin rekabet yeteneklerinin arttırılmasını, yeni şirketlerinin kurulmasını ya da küçük şirketlerin birleşerek büyümesini sağlamak amacıyla kurulan Çorum Teknokent AŞ’ye başvuruların artarak devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu olumlu ve vizyon sahibi ortam içerisinde Teknokent AŞ olarak hedeflerimiz ilimizde ve bölgemizde farklı başarı hikayelerine sahip şirketlerin ileri teknoloji amaçlı AR-GE fikirlerine teknik ve idari olarak destek vermek, ergonomik ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak, mevcut ve muhtemel AR-GE projelerinin hayata geçirilmesi için finansal destek seçenekleri belirlemek ve pazara açılma kapsamında destek sağlamaktır” dedi.
Toplantıya TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Teknokent A.Ş Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Karadayı Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karadayı, Ece Banyo A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Onur, Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yaşar Şahin katıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim