Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin gözetiminde çocuklar tarafından bir dizi program düzenlendi. Turizmin önemini belirten pankart ve yazılarla Saat Kulesi önünden Sanat Sokağı’na kadar “Turizm Yürüyüşü” düzenleyen TEGV Çorum öğrenim birimi Pir Baba Parkı’nda da çeşitli etkinliklerde bulundu.

Turizm temalı sergi, dans gösterisi, anne – çocuk kolektif pano boyama etkinliği, el ve yüz boyama etkinlikleri, origami yapımları, uygulamalı pratik ebru sanatının yapımı ve seramik kap yapımının gerçekleştiği renkli organizasyon minik çocuklara doyasıya eğlenme fırsatı da sundu.

Etkinliklere İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız ile bazı daire müdürleri de eşlik ettiği etkinlikte Güzel Sanatlar Lisesi’nin ve TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nin öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinliklerde minik öğrenciler ve çevredeki vatandaşlar hoş vakit geçirme şansı bulurken, günün sonunda yüz boyama etkinliği gerçekleştirilerek katılımcılara balon ve pamuk şeker dağıtıldı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim