İlköğretim çağındaki 7-14 yaşları arasındaki çocukların ücretsiz eğitim alabildikleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yaz döneminde de eğitim alanındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Okul döneminde “Matematik eğlenerek öğren”, “Fen eğlenerek öğren”, “Okuyorum Oynuyorum”, “Düşler Atölyesi”, “Birlikte öğrenelim”, “Kısa süreli etkinlikler” ve “Spor Etkinlikleri” gibi çeşitli alanlarda eğitim veren TEGV yaz döneminde de durmuyor.

Bu etkinliklerde çocukların dolu dolu bir yaz geçirmelerine katkı sağlayan TEGV Çorum Öğrenim Birimi ayrıca bu yıl “Anadolu yaz gönüllüsü” projesi kapsamında 2 proje için 3 gönüllüyü misafir ediyor.

Projelerden birinin Şanlıufa Eğitim Parkı gönüllüleri Emel Kaya ve Kübra Kaya tarafından çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını ortaya koyduğu ve birbirinden güzel masaların yazılıp sergilendiği “Masallar Tiyatroda” projesi. Bu projede çocuklar tarafından yazılan bu masallar bir kitap altından toparlanıp Türkiye’nin çeşitli illerinde yer alan TEGV merkezlerine gönderilerek tüm çocukların bu masalları okuması amaçlanıyor.

Anadolu yaz gönüllüsü kapsamında bir diğer yaz projesi ise Samsun Eğitim parkı gönüllülerinden Ali Rıza Dinler tarafından çocukların hayvan haklarının farkına varması, hayvanların doğada yalnız olmadığını vurgulamak amacıyla başlatılan “Doğada yalnız değiliz” projesi. Bu projede ise hayvan hakları konusunda çocuklara bir farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Proje sürecinde çocuklar tarafından hazırlanan afişler şehrin farklı noktalarına asılıp bir kap su bir kap mama bırakılıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, atölye çalışmalarının yanında Çorum Müzesi, Belediye Sanat Galerisi gibi yerlerde de sürdürülen yaz etkinliklerinin Temmuz ayının sonuna kadar aralıksız devam edeceğini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim