TED Eğitim Kurumları’nın Ankara’da düzenlediği 19 Mayıs bayram kutlamalarına katılan TED Çorum Koleji, kendi bünyesinde de bir etkinlik düzenleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu tekrar yaşadı.

Okul konferans salonunda düzenlenen törene TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Dalgıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erkan Çiftçi, Ahmet Dalgıç, TED Çorum Koleji Lise Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, TED Çorum Anaokul-İlkokul- Ortaokul Müdürü Hakan Şahindoğan, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Törende açılış konuşmasını Lise Müdürü Hastaoğlu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’da başlattığı bağımsızlık ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceği vurgusunu yapan Hastaoğlu, Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir!’ sözünden hareketle Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet edildiğini ve gençlere büyük bir sorumluluk verildiğini belirterek gençlerin Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği ‘Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ için son derece gayretli ve fedakarca çalışmalarına dikkat çekti.

Öğrencilere hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Dalgıç TED Koleji’ni Çorum’a getirmek, bu meşalenin ilimizde yanmasına vesile olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Gençlerin Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmalarını isteyen Dalgıç, ülkemize her alanda hizmet vermelerini, yeni projeler üreterek hayatlarına devam etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Programın devamında törene katılan öğrenciler ve velileri 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı. Öğrenciler tarafından 19 Mayıs’ın önemiyle ile ilgili sunumlar, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliği Ataya cevabı, şiirler, İngilizce oratoryo, İstiklal Marşı’nın Almanca, Fransızca ve Rusça olarak okunması ile devam edildi. Programın devamında zeybek, kafkas oyunları, okul korosunun seslendirdiği şarkılarla devam edildi.

Törende aileler gençlerin sunduğu gösterileri büyük bir beğeniyle izlediler. Gençlerin sergilediği halk oyunları, müzik ve dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören sonunda sahneye çıkan öğretmen, öğrenci ve veliler ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadılar.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim