TED Çorum Koleji Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çifçi, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe, Yrd. Doç Dr. Öznur Sakınç, Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy, TED Koleji Lise Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan TED Koleji Lise Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, kariyer çalışmaları ile öğrencilere kazandırılmak istenen değişim ve kısaca okul hakkında bilgi verdi. Hastaoğlu lise bölümünün bu yıl ikinci senesi olduğu, kademeli gidildiği için sadece 9. ve 10. sınıf öğrencilerin eğitim gördüklerini, TED okulu olarak ulusla arası farkındalık yaratan projeler uyguladıklarını, bu projelerin BTEC Projesi, Bilim İnsanı Yetiştirme projesi ve Kanada Değişim projeleri olduğuna dikkat çekti. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, başarı ve gelecek konularında öğrencilere nasıl başarılı olabileceklerini örneklerle anlattı.

Unutulan değil unutulmayan kişi olmalarını Yunus Emre ismiyle örnek gösteren Alkan, Yunus Emre’nin çok sayıda mezarının olduğunun iddia edilmesinin onun ne kadar çok sevildiğinin ve eserleriyle hâlâ yaşadığını dile getirdi.

Alkan, TED Çorum Koleji’nin imkânlarının üst düzeyde olduğunu, bunun farkına varılıp güzel çalışmalar yapılarak üretmenin gerekli olduğunu vurguladı.

Programın son bölümünde TED Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi tarafından Rektör Alkan’a günün anısına plaket takdim edildi.

“Bilim İnsanı Yetiştirme” projesine yaptığı katkılardan dolayı Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe’nin plaketini de aynı fakültenin Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Gökmeşe verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim