Yapılan açıklamalarda, BTEC 1 Sertifika Programında öğrenciler “Sosyal Medya” alanında çalışma yapıldığı, merkezi İngiltere olan çalışmalarda İngiltere’den gelen yıllık çalışma programları doğrultusunda öğrencilere eğitim verildiği, çalışmaların dönem dönem raporlar düzenlenerek incelenmek ve değerlendirilmek üzere İngiltere’ye gönderildiği, titiz bir çalışma gerektirdiğinden BTEC programının Türkiye Temsilcisi Pearsen şirketi temsilcileriyle sürekli iletişim içinde bulunulduğu belirtildi.

Sertifika dağıtım programında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında lise öğrencilerine “Fen Bilimleri Uygulamaları” alanında BTEC 3 Diploma programı uygulanacağı, sürenin iki yıl olacağı bilgisi verildi. Ortaokullarda ise “Sosyal Medya” alanında BTEC çalışması yapılacağı okul yönetimi tarafından açıklandı. Daha sonra BTEC sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerin sertifikaları dağıtıldı.

BTEC NEDİR?

“Açılımı eğitimsel mükemmellik anlamına gelen ve yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel’in denklik kabul ettiği BTEC programı, öğrencilere mesleki yeterlikler kazandırmayı amaçlayan, uygulama odaklı, pratik ve canlı bir eğitim modelidir.

BTEC programları ile örencilere yükseköğretime girişte gerekli olan becerileri kazandırmak, onların hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmek hedeflenmektedir. Avrupa, ABD, Asya ve Avusturalya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul gören bu program sürekli geliştirilip yenilenerek öğrenenin, işverenin ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim