Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek Çorum’dan AKP’den Milletvekili aday adayı olan Ayhan Karaca, düzenlediği basın toplantısında insanların sevdikleri, ailesi ve kendisi için hayalleri olduğu gibi Çorum için de kendisinin hayalleri bulunduğunu ifade etti.
Yeni Türkiye ile Çorum’u yaşanabilir, güçlü ve huzurlu hale getirmek için Çorumlularla istişare ederek sorunları meclise taşıyacağını kaydeden Karaca Çorum’un sorunlarını yakından bildiğini, kamuda edindiği deneyimlerle bu sorunlara çözüm üretmek istediğini belirtti.
Efendi olmak için değil hizmetkar olmak için bu yola çıktığını söyleyen Karaca, Çorum’da devam eden yatırımların da takipçisi olacağını belirtti. Yeni yapılacak yatırımlar hakkında da görüşler alarak Çorum’a kazandıracaklarını anlatan Karaca, TOKİ’DE görev yaptığım süre içinde Çorum için büyük bir efor sarfettim. Bu kapsamdaki TOKİ Çorum’da proje ve çalışmaları devam eden bin 251 konut ile birlikte 4 bin 739 konut rakamına ulaşacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 363 milyon lirayı buldu. Çorum’da TOKİ’nin ayrıca; 2 ilköğretim, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu, 3 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), 3 bekçi kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu il binası, 2 hastane uygulaması bulunuyor. Türkiye’nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Bunu, TOKİ’nin 81 il 800 ilçede gerçekleştirdiği projelerini adım adım takip etmiş eski bir bürokrat olarak söylüyorum. Şehrimizin, ilçelerimizin, köylerimizin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Şimdi edindiğimiz deneyimleri hemşehrilerimize ülkemize aktarma zamanı. Bu çalışmalarımızı yaparken devlet bürokrasisinde edinmiş olduğum tecrübelerimi, eforumu memleketimiz ve Çorum için harcayacağımdan emin olabilirsiniz. Bu kapsamda özellikle kentsel dönüşüm ve alt gelir gruplarının konut edindirilmesi konuları büyük önem arz ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi ve şehrimizin, ilçelerimizin kentsel dönüşümle birlikte modern şehirler halini almasında hep birlikte önemli katkılar sağlayacağız. Yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut edinimleri ise hayati önem taşıyor. Bu konunun çözümü amacıyla gerekli çalışmaları birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim