Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Can Satır şefliğinde uzunca bir süredir çalışmalarına devam eden koro, çeşitli yörelerden 14 türküyü seslendirerek dinleyicilerin beğenisini kazandı. Dinleti boyunca bağlamada Araştırma Görevlisi Ahmet Özhan Sucu, gitarda Araştırma Görevlisi Altuğ Ortakcı, kemanda Araştırma Görevlisi Alparslan Topcu ve ritimde Öğretim Görevlisi Fatih Evli yer aldı.
Yaklaşık bir saat süren dinletinin sunuculuğunu yapan Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mücahit Akkuş “Türküler yüreğimizin dilidir, bazen vefadır, bazen hasret. Bazen de pınar yeri gibi ferahlatır insanı" diyerek sözlerine başladı ve etkinliğin açılışını gerçekleştirmiş oldu. TDE öğrencileri tarafından gerek koro hâlinde, gerek solo olarak Fincanın Etrafı, Suya Gider Allı Gelin Has Gelin, Nemrud'un Kızı, Ağlatma Gelem gibi Anadolu'nun ve Balkanların sözlü belleğine kazınmış türküler söylendi” dedi.
Dinletinin sonunda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek ise öğrencilere hitaben “Bölüm olarak yaptığımız her etkinlikte güzellik arayışımız devam ediyor. Dört yılınızın dolu dolu geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Sizler Anadolu aydınlanmasının teminatısınız. Ne mutlu ki okuduğunuz bölümü yürekten benimsiyorsunuz” şeklinde konuştu.
Etkinlik koronun “Dillirga'dan Gece Geçtim” isimli Kıbrıs türküsünü seslendirmesiyle sona erdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim