Türkiye Barolar Birliğinin düzenlediği stajyer avukatlar eğitim seminerine Nevşehir, Bitlis ve Çorum Barosu stajyer avukatları katıldı.
Avukatlık uygulamasına yönelik dersler ile birlikte stajyer avukatlar Anıtkabir ziyareti, tiyatro, bale etkinliklerine katıldılar ve Anayasa Mahkemesi ziyaretlerinde bulundular. Uygulamaya yönelik derslere çeşitli Barolardan avukatlar ve üniversitelerden akademisyenler eğitimci olarak katıldılar. Bu eğitimlerde avukatlar uygulamadaki deneyimlerini, uygulamada yaşanabilecek sorunları ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılacağı konularında bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaştılar.
Eğitimler Barolar Birliğinin konuk evi olan Litai Otelde gerçekleşti. Stajyer avukatlar burada eğitim aldıkları gibi aynı zamanda ders aralarında kaynaşma imkânı buldular. Türkiye Barolar Birliği başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışma fırsatı yakaladılar.
Stajyer Avukatlar, TBB de bir toplantıya katılmak için Ankara’ da bulunan Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar ile birlikte eğitim sonrasında Türkiye Barolar Birliğinin düzenlemiş olduğu Kurgusal Duruşma Yarışması Finalini izleme fırsatı buldular. Eğitim sonrası sertifika töreninde plaketlerini aldılar ve ardından düzenlenen kokteyle katıldılar. Söz konusu eğitimin mesleki açıdan son derece faydalı olduğunu belirten stajyer avukatlar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler, TBB yetkilisi Adnan Kılıç ve görevli Osman Avcı‘ya teşekkürlerini ileterek Baro Başkanı Av. Altan Akpınar ile birlikte 18 Ekim 2015 tarihinde Çorum’ a döndüler.
Editör: TE Bilisim