Tayvan Büyükelçisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, ziyarette yaptığı konuşmada, “Siz değerli dostlarımıza destek vermek, yanınızda olduğumuzu belirtmek istedim. 15 Temmuz gecesinden sonra İstanbul’da Taksimi ziyaret ettim ve orada şehitlerin isimlerini gördüm. Çok üzgünüz. Tekrar geçmiş olsun” dedi.
15 Temmuz gecesi TBMM'nin bombalar altında çalışmaya devam ettiğini anlatan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tayvan’ın Türkiye’deki en yüksek temsilcisini görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Darbe girişimi gecesi Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına gitmesi yönündeki teklifleri reddetmesinin kendilerine cesaret verdiğini vurgulayan Uslu, 81 ilde kendi iradesine, demokrasiye, geleceğine, istikbaline ve istiklaline sahip çıktığını dile getirdi. Ordu içerisinde demokrasiye ve Anayasa’ya bağlı bir kısım general, subay, astsubayın kışla dışına çıkmayıp devletle birlikte hareket etmesi, polisin cansiperane mücadelesi, Parlamentonun sabaha kadar açık olmasının güç kattığını söyleyen Salim Uslu, memnun etti ve güç kattı” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini davet etmesinin, Erdoğan'ın şahsına yönelik hakaret davalarından vazgeçmiş olmasının ve bugün liderlerin tekrar Başbakan Yıldırım tarafından ziyaret ediliyor olmasının siyasette bir yumuşamaya ve yeni bir sayfanın açılmasına vesile olduğunu belirten Uslu, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
"Zor zamanda birlik olmak, aynı zamanda yasa dışı, demokrasi dışı kalkışmalara karşı birlikte göğüs germek adına hem siyasiler hem milletimiz bütünüyle büyük bir cemil örneği davranış ortaya koydular" diyen Uslu, "Bunu bütün dünyaya örnek olarak ortaya koyduklarını düşünüyorum. Ama tabi, dostlarımızın bizim yanımızda zor günümüzde acımızı paylaşması ne kadar önemliyse aynı zamanda bize dost gözükenlerin ikinci yüzünü, ikinci bir ajandası olduğu gerçeğini de görmüş olmak bizi üzüyor. Özellikle demokrasi ve insan hakları konusunda bize ev ödevi verenlerin, ya da Mısır'daki idamlara alkış tutanların, Türkiye'de söz konusu terör olunca, söz konusu darbe olunca, idam tartışmaları başlamış olunca bize itidal tavsiye ediyor olmalarını ve hatta Avrupa Birliği'ne almayış şeklindeki tehditlerini de görmüş olduk. İkinci yüzleri, ikiyüzlü davranışları, kendi değerleriyle çelişkileri ortaya çıkmış oldu, bütün dünya da bunu görmüş oldu. Bu asil millet bütün bu çirkin tezgâhın farkındadır ve hiçbir şekilde bu çirkin tezgâhı senaryoyu yazanlar, kuranlar, oynayanlar, figüranlık yapanların hiç birisine pabuç bırakmayacak engin bir devlet deneyimine sahiptir" dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim