Taşeron Yasası ile ilgili görüşlerini belirten MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, devletin görevinin, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Taşeron İşçilerinin ücretlerinin düşük ve adil olmadığını anlatan Aras, ücret ve çalışma şartlarının hayat seviyesini yükseltmek, insan olarak maddi ve manevi varlığının gelişmesi için asla yeterli olmadığını dile getirdi.

Yapılan açıklamaya göre işçilerin sınava tabi tutulacağını, devamında güvenlik soruşturması yapılacağını belirten Aras, “Sınav şartının, uygun olmadığını düşünüyoruz. Zira, şimdiye kadar yapılan uygulamalara baktığımızda, sınavlar ciddi hak kayıplarına yol açmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting ve grup konuşmalarında, sivil toplum kuruluşlarının ziyaretlerinde, devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilerine kadro verilmesini defalarca dile getirdiğini anlatan Aras, “Genelde unutulan, ihmal edilen bu konu, bugün çözülme aşamasına gelmişse, en büyük gayret MHP’nindir.

KİT’lerde toplam 40.000 civarında, Taşeron işçisi olduğu göz önüne alındığında, KİT çalışanlarının sayısı, kadro verilecek toplam sayının, %5’i mertebesindedir. KİT’lerin ayrılmasının, hakkaniyete uygun olmayacağını düşünüyoruz.

KİT’lerde çalışanlara kadro verilmemesi, yasanın ölü doğmasına, binlerce emekçinin mağdur olmasına, binlerce emekçinin umutlarının sönmesine, toplumsal barışın bozulmasına sebep olacaktır.

Bu ve diğer birçok sebeple; MHP olarak dilek ve talebimiz, KİT’lerde çalışan “Taşeron İşçilerine” de kadro verilmesidir” dedi.

Editör: TE Bilisim