Öz Sağlık-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Hüsnü Aykan, Aile ve Sosyal Politikalar Sevgi Evleri Kız Yurdu Temsilcisi Reyhane Partici, Akdağ Huzurevi Temsilcisi Nezaket Sağlam, Çocuk Evleri ve Engelliler Temsilcisi Leyla Aykaç, Sevgi Evleri Engelsiz Yaşam Temsilcisi Ali Sönmez, Vali Atıl Üzelgün Huzur Evi Temsilcisi Mehmet Uçar, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Görüşmede taşeron işçilere verilecek kadrolar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Partisinin seçimden önce taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu ifade eden Ceritoğlu Kurt, “Bakanlar Kurulu asıl iş, yardımcı iş ayrımını bir yönetmelikle yapacak. Bu yönetmelik hazırlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ve Hazine Müsteşarlığı'nın görüşü alınacak ve Maliye Bakanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu bu yönetmeliği yayımlayacak” dedi.
Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, bu yönetmelikle asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmış olacağı gibi taşerona verilebilecek işlerin de açık olarak ifade edileceğini söyledi.
Taşerona verilemeyecek işler olarak belirlenmiş işlerde çalışan taşeron işçiler için kadro umudunun doğacağını belirten Kurt, “Bakanlar Kurulu'nun, 'bu iş taşerona verilemez' dediği bir işte çalışan taşeron işçisine kadro hakkı verilmesi için gerekli adımlar da atılmaya başlanacak. Ancak Bakanlar Kurulu'nun hazırlayacağı liste çok kritik. Bu listede yardımcı iş olarak belirlenmiş ve taşerona verilebilecek nitelikteki bir işte çalışan işçiler için kadro söz konusu olmayacak” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim