Süleyman Topaktaş ve Yener Topaktaş’ın yetkilileri oldukları Case Traktör ve Tarımsal Ekipman Çorum Bölge Bayii Erce Tarım A.Ş. tarafından Belediyece yeni işletmeye açılan Otogar yakınında “tarla tatbikatı” düzenlendi.
Tatbikata 500 civarında çiftçi katıldı ve test sürüşlerini ilgiyle izledi.
Çiftçiler, Case IH traktörlerinin 50 beygirden 130 beygire kadar uzanan geniş ürün gamını tanıma ve değerlendirme olanağını buldular. Traktörlerle tarla sürülerek arazi performansları sergilendi.
Etkinlik süresince, Case traktörlerinin en yüksek ve en düşük beygir arasında bulunan tüm modelleri test edildi. Çiftçiler, yetkililerden teknik bilgiler de alarak uygulamalı tanıtımdan azami derecede yararlandılar. Tanıtım sonrasında konuklara döner-ayran ikram edildi.

“AMACIMIZ ÇİFTÇİYE DESTEK OLMAK”
Erce Tarım A.Ş. Genel Müdürü Önder Memiş, Case IH olarak Çorum’da bir fark yaratmaları gerektiğine inandıklarını ve çiftçilere destek olmak istediklerini belirterek, “İstedik ki, çiftçilerimiz ileri teknolojiyi yansıtan ürünlerimizi tarlada bizzat görme ve kullanma imkanını bulsunlar, test etsinler. Performansını, çekişini, ergonomisini, donanımını ve konforunu görsünler” dedi.

“VERİMLİLİK BİLİMDEN GEÇİYOR”
Modern üretim tekniklerini Çorum çiftçisine tanıtmaya çalıştıklarını da vurgulayan Önder Memiş, “Verimlilik teknolojiden ve bilimden geçiyor. Gelişmiş ülkelerdeki çiftçilerle rekabet etmek için teknolojiyi yakından takip etmemiz gerekiyor. Case IH ürünlerini çiftçilerimizle buluşturarak bu amaca ulaşma yolunda katkı sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.



(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim