Üreticilerimiz, 30 Nisan’a kadar başvurusunu yaparak desteklerden yararlanmalıdır” diye konuştu.
TZOB Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dâhil olan üreticilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğinin 3 Haziran 2014 tarihinde yayımlandığını anımsattı.
Bu tebliğde, desteklemelerden yararlanmak için belirtilen son başvuru tarihin 31 Aralık 2014 olduğunu söyleyen Bayraktar, “Çiftçilerimizin 31 Aralık günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmekteydi. Ancak çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan binlerce çiftçimiz, odalara başvurarak müracaat süresinin uzatılmasını talep etti. Biz de Bakanlıkla görüşmelerimiz sonunda bu süre uzadı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle mazot, gübre ve toprak analizi desteği için çiftçilerin başvuru süresi 30 Nisan 2015’e kadar uzatıldı” dedi.
Şemsi Bayraktar, çeşitli sebeplerle daha önce belirlenen sürede başvurusunu yapamayan üreticilerin yapılan bu süre uzatımını dikkate alarak başvurularını 30 Nisan’a kadar mutlaka yaptırmalarını, aksi takdirde desteklerden yararlanamayacaklarını belirtti.
(Türkiye Ziraat Odaları Birliği)
Editör: TE Bilisim