Konu ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, kurum olarak rutin yaptıkları gıda denetimlerine, gıda satış ve tüketiminin yoğun olduğu Ramazan ayı öncesinde de daha da fazla önem verdiklerini belirtti.

Şahinbaş, “İl ve ilçelerimizde başta un ve unlu mamuller, fırın, pasta hane, gibi gıda işletmeleri olmak üzere, üretim, satış, toplu tüketim alanlarında Gıda Kontrol Görevlilerimiz tarafından etkin bir şekilde denetimler yapılarak, mevzuata aykırı davranan gıda işletmelerine gerekli uyarılar ve İdari Yaptırım Kararı uygulanmaktadır. Unutmamak gerekir ki; “En iyi Gıda denetçisi tüketicinin kendisidir” Vatandaşlarımızın gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmaları önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini ülkenin her yerinden “ALO GIDA 174” hattına iletebileceğini, hattın yılın her günü 24 saat süresince hizmet verdiğini belirten Şahinbaş, “Alo Gıda 174 hattına yapılan şikâyet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Huzur ve dayanışma içerisinde bir ramazan ayı geçirmek dileğiyle, Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim