5. Tarım Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, İnsanların gıda ihtiyacını karşılayabilmek için üretmek zorunda olduğunu söyleyen Ceylan, ülke olarak tarım arazilerini korumak ve üretimi artırmanın kendileri ve Gıda Tarım Bakanlığı’nın öncelikli politikası olduğunu söyledi. Son 14 yılda tarımda her alanda bir şeyler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Ahmet Sami Ceylan, “Bulunduğumuz coğrafya birçok tarımsal ürünün anavatanıdır. Geniş bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli en iyi şekilde kullanacağız.

Amacımız üreticilerin daha fazla gelir elde etmesi, tarım alanlarının daha etkin kullanımı, kaliteli ürün ile ihracatın artırılması. Yine bu modelle et ve süt üretiminde devamlılık sağlanacak olması. Damızlık ve ette dışa bağımlılık azalacak. En büyük hedefimiz bu. İhtiyacımızı yerli üretim ile karşılamak zorundayız.

Damızlık ve düve yetiştiriciliği alanında pilot illerden birisi Çorum. Üreticimize %30 hayvan alımında, %50 de tesisleşmede hibe veriyoruz. Bundan sonra çiftçilerimiz yılda bir kez destekleme başvurusu yapacak ve yılda 2 kez de ödeme yapacağız. Gübrede KDV’yi kaldırdık, bu yıl da kullanılan mazotun yarısını sizlere geri ödenecek. 15 Temmuzda FETÖ hain terör örgütüne karşı dimdik duran çiftçi kardeşlerimize ne yapsak azdır.

Bu seneden itibaren köylere giden yollar sıcak asfalt olacak. Önümüzdeki 2 yıl içinde kilittaşı tamamlanmayan köy de kalmayacak. Şendere göleti ve 46 üniteye içme suyu bu bizim takip ettiğimiz projeydi. 2017’nin ortasında 46 köy ve bir ilçeye suyu vereceğiz. Kalkınma bakanımızla görüşmemizde özel idare bütçesine 7 milyon aktarıldı.

Maliye bakanımızı kumpasa aldık en sonunda bakanımızdan bu proje için 20 milyon lira söz aldık 10 milyonu da önümüzdeki günlerde gelecek. Kalan 10 milyonu da kilit taşları ve asfalt için kullanılacak.

Özel İdare artık 3 vardiya çalışacak. 2 yılda 2 bin kilometre asfalt yapılacak. Birlik olduğumuzda yapılamayacak bişey yok.

Maliye kampusu ile ilgili sorun kalmadı, yer teslimimiz onaylandı. Eski kışlanın olduğu yerde defterdarlık ve lojmanların yapım ihalesi Ocak ayında gerçekleştirilecek. Mimari proje hazırlanıyor.

Çorum’un trafiği açısından tapuya gelen kardeşlerimizin rahat iş görmesi açısından bir sözümüz vardı. Tapu sicil ve kadastro binasını birleştiriyoruz. Mayısta Tapu Kadastro binasının ihalesi bitmiş olacak eski müzenin yerine yapacağız.

İşkur binamız şu anda kapasitesinin üzerinde ve rantabl değil. Bu binayı da maliye kampusunun olduğu alana yapacağız. 5 katlı otoparkıyla beraber yapılacak tahsis işlemleri bitti. 2017’de başlayacak ve 1 yıl içinde tamamlanacak” şeklinde konuştu. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim