Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, tarım ve hayvancılık alanında, üreticilerin ve yetiştiricilerin işlerini kolaylaştırmak için azami çabayı gösterdiklerini belirterek, veteriner laboratuvarı girişimlerinin ve aldıkları diğer önlemlerin bu amaca yönelik olduğunu söyledi.

Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar ve arkadaşımız Selda Fındık, dün Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Sayın ve Mustafa Şahan ile görüştüler.

Hayvansal ürünlerle ilgili tahlillerin Ankara’ya gönderilmesinin neden olduğu zaman kaybına değinen Borsa Başkanı Özkubat, Hitit Üniversitesi bünyesinde Alaca Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü ile işbirliği halinde kuracakları veteriner laboratuvarının, Çorum’un önemli bir eksikliğini gidereceğini anlattı.

Ürün alımında da çiftçiye kolaylık sağlayacak önlemleri aldıklarını, Borsa görevlilerinin gece 03.00’te numune alıp en geç saat 11.00’e kadar alım işlemlerinin sonuçlanmasını sağladıklarını ifade eden Naki Özkubat, kantar parası ile ilgili şikayetleri de giderdiklerini, ayrıca lisanslı depolar projesine ortak olarak, ürün tesliminde verilecek belgelerin hisse senedi gibi işlem görmesine imkan sağlayacak oluşuma katkı verdiklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim