Çorum, son 7 yılda büyük bir değişimi yaşadı. Belediye öncülüğündeki değişim ve dönüşüm hızla devam ediyor.
2009 yılında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün göreve gelmesi ile birlikte Belediye tarihinin en yoğun çalışma dönemini yaşayan Çorum Belediyesi, 7 yılda yaptığı 380 km.lik altyapı yatırımı ile ulaşılması güç bir rekora imza atmış oldu.

“ALTYAPIDA ALTIN DÖNEM”
Yağmursuyu, içmesuyu ve kanalizasyon çalışmaları ile altyapıda adeta altın dönemini yaşayan Çorum, bu anlamda sorunsuz illerin başında yer alıyor. Altyapı ihtiyacı olan tüm bölgelerde çalışmalara başlanıyor ve en kısa sürede de tamamlanıp Çorum halkının hizmetine sunuluyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak 2009 yılından beri yaptıkları planlamalarla altyapısı eksik hiçbir yer bırakmadıklarını söyledi. Bir şehrin en temel ihtiyaçları arasında yer alan yağmursuyu ve kanalizasyon hatları, içmesuyu şebekelerini ihtiyaçlar doğrultusunda planlayıp en kısa sürede tamamlıyoruz. Eskiyen mevcut hatları yeniliyor, yerleşime yeni açılan yerlerde de vakit kaybetmeksizin çalışmalarımızı tamamlıyoruz” dedi.

“ÇORUM BAMBAŞKA BİR HÜVİYETE BÜRÜNECEK”
Göreve geldikleri 2009 yılına kadar Belediye tarihi boyunca sadece 24 km yağmur suyu hattı yapıldığını söyleyen Başkan Külcü, “Bunun şehrimize yetmesinin mümkün olmadığını gördük ve bunun üzerine 85 km yağmur suyu hattı ekledik. Biz Çorum’un bu problemini de çözmeye kararlıydık ve çözdük. İnşallah, yapacağımız yeni çalışmalarla Çorum, bambaşka bir hüviyete bürünecek” dedi.

“ÇORUM TARİHİNİN EN BÜYÜK YAĞMURSUYU ÇALIŞMASI”

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 2014 yılı içerisinde Çevre Yolundan Akşemseddin Caddesi-Hıdırlık Caddesi istikametine Çorum tarihinin tek seferdeki en büyük yağmursuyu isale hattını yaptıklarını söyledi. Yaptıkları altyapı çalışmaları ile kenti daha yaşanabilir hale getirdiklerini ifade eden Zahir, “2700 metre uzunluğunda yaptığımız yağmursuyu hattı şehrimizin büyük bir bölümünü ilgilendirmekteydi. Yağan yağmurlar sonrası şehrin üst bölgelerindeki yağmur suları eski Terminal bölgesine kadar geliyordu. Bu bölgelerin şehrimizin kodu en düşük noktaları olmasından dolayı sel oluşmaktaydı. Çalışmaları tamamladık. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

“2015’TE 7 MİLYONLUK YATIRIM”
Başkan Yardımcısı Alper Zahir: “Şehrimizde yeni yapılanmanın olduğu Terminal Bölgesi ve Akşemseddin Caddesi arasına yapılan yağmur suyu hattı çalışmasının yüksek çaplı borular kullanılarak, İnönü Caddesi ve Milönü Caddesi’ndeki yağmur sularının da bu şebekeye alınmıştır” dedi. Kale Mahallesi, Zafer Sokaklarda yenilenen su şebekesi ile kayıp kaçakların azaltıldığını, yeni kapalı sistemle birlikte çıkan arızalara anında müdahale edileceğini ifade eden Zahir, Kale Mahallesi’ne 10 bin 600 metre su hattı döşendiğini ve diğer bölgelere yapılan kanal, yağmursuyu, su şebekesi hattı ile birlikte 2015 yılında toplam 7 milyon TL’lik alt yapı yatırımı yaptıklarını ifade etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim