Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. Üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleşen toplantıda İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından sözlü ve yazılı önergelerin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak söz alan CHP Grup Başkanı Haydar Erdem, Mecitözü’nün Emirbağ Köyü, Arpaç mevkiindeki bir tepede bulunan mermer kayaların üzerinde Hz. Ali’nin kılıcıyla açtığı çizikler ve atının ayak izlerinin bulunduğunu savunarak, bunun bir “mucize” olduğunu belirtti ve konunun araştırılmasını istedi.
Daha sonra söz alan CHP’Lİ üye Yıldız Bek, Sungurlu’nun Gürpınar Mahallesi ve Akçalı Köyü arasında bulunan Belediye’ye ait çöp dökme alanının çevre ve insan sağlığını tehdit ettiğini öne sürerek konunun incelenmesini istedi. Yıldız Bek’in sözlü önergesi Meclis üyelerinin oybirliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.
Ramazan Kelepircioğlu ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çorum’un tanıtımına yönelik broşürde Sungurlu’ya ait herhangi bir kültür varlığına yer verilmemesinden yakınarak, söz konusu eksikliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise bu konunun ilgili yerlere bildirilmesi hususunda Meclis olarak adım atacaklarını söyledi.
Son olarak Nurettin Karaca, Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 1954 yılından bu yana Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Çorum’daki mağdur çocukların durumlarını ve onlara hizmet sunan kurumların araştırılmasını istedi. Karaca’nın sözlü önergesi de Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.
Ardından sırasıyla söz alan Celal Güngör, Abdullah Meteoğlu ve Haydar Erdem, Muharrem ayı dolayısıyla görüşlerini paylaşarak, tüm Meclis üyelerinin ve Çorum halkının bu kutsal ayını kutladılar.
İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda ayrıca İskilip’e bağlı Akcasu, Akpınar, Aşağıörenseki, Aşağışeyhler, Çatkara, Çomu ve Elmalı köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim