Atatürk Kültür Merkezi’nde 18 Ekim’e kadar devam edecek olan Çorum Tanıtım Günleri’nin açılışına TBMM eski Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Adayı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Murat Alparslan, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, AKP Çorum Milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, Çorum eski Milletvekili Muharrem Şemsek, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Federasyon yöneticileri, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve çok sayıda Çorumlu katıldı.
Çorumlular başta olmak üzere Ankara’daki yaşayan diğer vatandaşlardan da büyük ilgi görmesi beklenin ve ilimizin tarihi, kültürü, yiyecekleri başta olmak üzere 3 gün boyunca başkentte Çorum rüzgarı estirecek olan Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşmalar, halkoyunları ve mehter gösterileri yer aldı. Cemil Çiçek başta olmak üzere davetlilerin katılımıyla açılış yapılırken, daha sonra stantlar gezildi. Açılış nedeniyle davetlilere İskilip Dolması ikramında da bulunuldu.
Cemil Çiçek törende yaptığı konuşmada bugün ülkemizin her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacı olduğunu, Çorum’un da geçmişte yaşadığı acıları bu birlik ruhuyla aştığını söyledi. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise anne tarafının Çorumlu olduğu için Çorum’un kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek, “Hemşehrilerimle beraber olmak ayrı bir mutluluk” dedi.
Açılışta konuşan Federasyon Başkanı Çağır ise ilkini 173 bin, ikincisini ise 274 bin ziyaretçinin gezdiği tanıtım günlerinde hedeflerinin 5.5 milyon Ankaralıyı ağırlamak olduğunu kaydetti.






(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim